• Maaike van der Ploeg

DURF TE DROMEN MET YES! GEEN WERK

Maaike heeft de trainingen van YES! Geen werk gevolgd. Zij neemt je mee, zodat je een inkijkje krijgt in de trainingen. Dit is de tweede training in de reeks van drie.


De volgende stap: ‘wat wil ik?’, nog lastiger. Als ik ’s avonds in bed lig, komen er allerlei ideeën in me op. Zoveel plannen, maar of dat allemaal mogelijk is in het echte leven…  ‘Droom lekker verder!’ roept mijn innerlijke kritische stem.

Ik heb altijd het idee dat ik mijn verlangens en dromen moet verantwoorden tegenover de strenge, kritische kant van mezelf. En dan blijft er eigenlijk niets over wat ik ‘kan’, wil en durf… Maar wat als ik die innerlijke saboteur nu eens tot stilte maan. Wat blijft er dan over?

Toen ik mijzelf toestemming gaf om mijn fantasie even de vrije loop te laten, stond mijn papier binnen no-time vol met missies, ideeën en concrete banen. ‘’Volgens mij ben jij hartstikke creatief en zijn deze plannen prima te realiseren’’, zei één van mijn mede-cursisten.

En inderdaad, natuurlijk waren sommige ideeën gemakkelijker uit te voeren dan anderen en pasten sommige plannen (een boek schrijven/ een online magazine beginnen) misschien beter in de laatste fase van mijn vijf-jaren-plan. Voor alles is een tijd en een plaats. Het belangrijkste is dat toen ik voor het eerst durfde te dromen, ik ook de moed kreeg om die sprong in het diepe te wagen.

Je verstand is een wijze raadgever maar laat je hart de leiding nemen!


#yesgeenwerk #dromen #watwilik

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

VRIJHEID