• Maaike van der Ploeg

JOUW TALENT IS UNIEK!

Maaike heeft de trainingen van YES! Geen werk gevolgd. Zij neemt je mee, zodat je een inkijkje krijgt in de trainingen. Dit is de derde training in de reeks.


Ik vind het zelf doodeng om hardop te zeggen dat ik goed schrijf. Stel je voor dat mensen het niet goed genoeg vinden. Ik ken immers wel tien mensen die ook goed kunnen schrijven, en wel twintig die beter schrijven dan ik. Mijn perfectionisme, mijn angst om te falen, mijn angst om mensen teleur te stellen, stellen me niet in staat trots te zijn op mezelf.

Vaak vinden we het moeilijk om te zeggen dat we ergens goed in zijn. Als het gaat om talent denkt men al snel aan ‘grootse’ dingen, zoals gitaar kunnen spelen als Jimi Hendrix of kunnen schilderen als van Gogh. Zo zonde, we vergelijken onszelf voortdurend met anderen, praten ons zelf naar beneden of leggen de lat onmeetbaar hoog.

En dat terwijl ieders talent zo bijzonder is op zijn eigen manier. Daarnaast bestaan er nog meer talenten dan alleen virtuoos gitaar kunnen spelen of betoverend kunnen schilderen, zoals goed luisteren, de juiste vragen kunnen stellen of een overzichtelijke planning kunnen maken. ‘Maar dat is niet zo lastig, dat gaat vanzelf’, zeg je nu misschien.

Precies! En met die uitspraak kom je gelijk bij de kern. Als ik schrijf vliegt te tijd, zonder dat ik moe word, zonder dat ik me verveel of dat het me (te) veel moeite kost. Op het moment dat wat je doet vanzelf gaat en de tijd voorbij vliegt, kom je misschien wel het dichtst bij jezelf. Handelend vanuit je kern, kom je bij je jouw kracht. En jouw talent is uniek, durf jij het hardop te zeggen?



#yesgeenwerk #talent #watkanik

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven