YES! GEEN WERK GEVOEL IN CORONATIJD

'Overbelasting onder werkenden dreigt: door de coronacrisis lopen mensen op hun tenen. Door de toegenomen werkdruk, minder scheiding van werk en privé en dan in sommige gevallen ook nog de zorg voor de kinderen. Het risico op uitval neemt toe omdat we op dit moment veel te veel aan het ‘overleven zijn’. Dat stelt Monique van Dongen van Zorg van de Zaak Netwerk.' (AD)


Ik zie het om me heen bij vrienden, collega's en de eerste weken bij mezelf: ‘s avonds als de kinderen op bed liggen verder werken, in het weekend doorwerken, toch nog even een uurtje achter de computer kruipen. Ik hoor ‘continue online werken is vermoeiender’, ‘ik heb geen tijd voor mezelf’.


Herken je dit bij jezelf? Aan oververmoeidheid heeft niemand iets op de lange termijn. En toch lijkt het in het moment soms zo lastig dit te blijven zien.


Nu bekend is dat deze situatie langer zal duren, is het des te belangrijker om na te gaan bij jezelf hoe jij dit langdurig vol gaat houden. Wat kan je nú anders doen om te zorgen dat je niet oververmoeid raakt? En check je als leidinggevende regelmatig hoe het met je medewerkers gaat? Stimuleer je ze om harder te werken of om rust te nemen?


Met de week pas ik nog dingen aan in mijn (werk)week om energie te krijgen: zo zijn er tijdens de trainingen veel meer pauzes dan normaal, ga ik meer naar buiten en werk ik kortere blokken. Gek genoeg wordt er niet minder productief van, wellicht zelfs wel meer.


Wat ga jij doen? Zorg met elkaar dat werk iets minder als werken voelt.#yesgeenwerk #zorggedvoorjezelf #zorggoedvoorelkaar


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven